Dušená telecí kýta špikovaná párkem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
655 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu odblaníme a prošpikujeme rozpůleným párkem. V hlubokém rendlíku smažíme cibulku dokud nezměkne, poté vložíme maso a pod poklicí dusíme ve vlastní šťávě. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
  • 2
    Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na plátky a necháme na teple. Ve šťávě rozšleháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku a omáčku za stálého míchání provaříme. Omáčku můžeme dochutit octem a osladit. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Hned podáváme s rýží nebo s knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.