Dušená vepřová játra
45 min.
Ingredience
- 600gramůJátra vepřová
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
225 mg
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky.
- 2Očištěnou cibuli rozkrájenou na drobno osmahneme na sádle, přidáme nakrájená játra, opepříme a dle chuti okořeníme tlučeným kmínem. Za občasného míchání opečeme játra ve vlastní šťávě. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
- 3Šťávu vydusíme na tuk, játra zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
- 4Játra osolíme až když jsou hotová.
- 5Jako přílohy podáváme rýži nebo brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.