Dušená vepřová játra

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
225 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky.
  • 2
    Očištěnou cibuli rozkrájenou na drobno osmahneme na sádle, přidáme nakrájená játra, opepříme a dle chuti okořeníme tlučeným kmínem. Za občasného míchání opečeme játra ve vlastní šťávě. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
  • 3
    Šťávu vydusíme na tuk, játra zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
  • 4
    Játra osolíme až když jsou hotová.
  • 5
    Jako přílohy podáváme rýži nebo brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.