Dušená zelenina s prosciuttem
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 120gramůArtyčoky
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůPórek
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 80gramůCibule
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 350gramůHrášek
- 40gramůProsciutto sušené
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 350gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vroucí vodu, přisypeme artyčoky a povaříme 10 minut doměkka. Artyčoky vyndáme, odstraníme z nich všechna vlákna a tvrdé části, zbytek nakrájíme na kostičky. Do hrnce s horkou vodou po vaření artyčoků nasypeme fazolové lusky, necháme asi minutu spařit, vyndáme je děrovanou lžící, do téže vody ponoříme kolečka pórku, ponecháme ve vodě 3 minuty a také vyndáme. Do téže vody vložíme listy špenátu, ponecháme jen pár vteřin, vyndáme a rychle zchladíme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, přisypeme čerstvý hrášek, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme plátky prosciutta a zvolna dusíme 10 minut. Přidáme fazolové lusky, pórek, posekaný špenát, artyčoky, osolíme, opepříme a společně ještě chvíli podusíme.
- 3Do dušené zeleniny přimícháme posekané bylinky a podáváme jako teplou přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.