Dušená zelenina z domácí pekárny
30 min.
Ingredience
- 4kusyMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyPetržel kořen
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájenou zeleninu i omyté fazolky, přilijeme vodu, přidáme olej a sůl. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme.
- 3Přibližně po 20 minutách zkontrolujeme, zda je zelenina měkká, program buď necháme pokračovat, nebo pekárnu vypneme a dušení ukončíme.
- 4Formu v rukavicích vyndáme z vypnuté pekárny, dušenou zeleninu můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.