Dušená zelenina ze zahrádky
38 min.
Ingredience
- 100gramůMrkev kořen
- 80gramůKedlubna
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 1kusCibule lahůdková
- 1kusPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceSmetana zakysaná extra light
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme zeleninu ze zahrádky: malou mrkev, menší kedlubnu, petržel, 1/4 celeru, lahůdkovou cibuli, papriku a zralá rajčata. Mrkev, kedlubnu, 1kořen petržele a kousek celeru nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli na kolečka, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky.
- 2V pánvi na oleji s máslem nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Krátce vše s cibulí restujeme a pak pod poklicí při mírnější teplotě zeleninu dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rajčata, dusíme je přibližně 3 minuty.
- 3V míse rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou, solí, pepřem a touto směsí zeleninu zalijeme a pod poklicí dusíme do doby, až zatuhne. Občas ji ze spodu podebereme, aby se nepřipálila.
- 4Takto připravenou zeleninu podáváme teplou i vychladlou. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.