Dušená zelenina ze zahrádky

38 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme zeleninu ze zahrádky: malou mrkev, menší kedlubnu, petržel, 1/4 celeru, lahůdkovou cibuli, papriku a zralá rajčata. Mrkev, kedlubnu, 1kořen petržele a kousek celeru nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli na kolečka, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky.
  • 2
    V pánvi na oleji s máslem nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Krátce vše s cibulí restujeme a pak pod poklicí při mírnější teplotě zeleninu dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rajčata, dusíme je přibližně 3 minuty.
  • 3
    V míse rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou, solí, pepřem a touto směsí zeleninu zalijeme a pod poklicí dusíme do doby, až zatuhne. Občas ji ze spodu podebereme, aby se nepřipálila.
  • 4
    Takto připravenou zeleninu podáváme teplou i vychladlou. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.