Dušené brambory 1

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
37 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Osolíme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka tak, aby se kostky nerozpadly.
  • 3
    Hotové brambory polijeme rozpuštěným máslem a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 26. 2. 2016
Dušené brambory 1
Dodržela jsem recept a tyto brambory jsou vařené a ne dušené. Voda v hrnci dosahovala nad brambory, byly zcela ponořené. V receptu není žádné upřesnění množství vody. Soli jsem dala méně a petrželku na posypání čerstvou. Pokud chce někdo dusit, tak dá podstatně méně vody a doporučuji přidat nějaké bylinky, nebo koření, co kdo má rád.