Dušené broskve pro alergiky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme broskve, rozpůlíme a odpeckujeme.
  • 2
    Do větší pánve nalijeme vodu, přidáme cukr a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu.
  • 3
    Rozkrojíme vanilkový lusk a vyjmeme semínka, která i s luskem vložíme do vody. Mícháme při mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Počkáme, dokud nezačne vřít, poté vaříme 1 minutu. Ztlumíme teplotu, necháme směs jen mírně probublávat.
  • 4
    Vložíme broskve a necháme je 5 - 10 minut pod pokličkou dusit, aby změkly. V polovině dušení broskve obrátíme. Měkké vyndáme z pánve a šťávu svaříme, aby zhoustla na sirup. Vyjmeme vanilkový lusk, sirupem přelijeme broskve a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.