Dušené broskve pro alergiky
30 min.
Ingredience
- 4kusyBroskve
- 240mililitrůVoda pitná
- 225gramůCukr moučkový
- 1kusVanilkový lusk
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme broskve, rozpůlíme a odpeckujeme.
- 2Do větší pánve nalijeme vodu, přidáme cukr a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu.
- 3Rozkrojíme vanilkový lusk a vyjmeme semínka, která i s luskem vložíme do vody. Mícháme při mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Počkáme, dokud nezačne vřít, poté vaříme 1 minutu. Ztlumíme teplotu, necháme směs jen mírně probublávat.
- 4Vložíme broskve a necháme je 5 - 10 minut pod pokličkou dusit, aby změkly. V polovině dušení broskve obrátíme. Měkké vyndáme z pánve a šťávu svaříme, aby zhoustla na sirup. Vyjmeme vanilkový lusk, sirupem přelijeme broskve a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.