Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2000gramůZelí hlávkové červené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2kusyBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůVíno červené
- 75gramůCukr krupice
- 0,13litrCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle a smícháme se zelím. Ihned zakapeme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí. Nakonec vše zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem.
- 2Pokrm dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně hodinu.
- 3Podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.