Dušené filety se žampiony
30 min.
Ingredience
- 800gramůCandát obecný
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSherry brandy
- 3gramySůl
- 300gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 4centilitryKoňak vaječný
- 3gramyPepř černý mletý
- 0,5kilogramŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
75 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
27 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 230°C. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony řádně očistíme a vyložíme jimi pekáč a na ně následně položíme rybí filety.
- 2Rybu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem a potřeme zhruba 1/2 másla. Pekáč vložíme do trouby a pečeme při teplotě 230°C asi 20 minut. Ryby každé 4 minuty zalíváme sherry.
- 3Filety vyndáme z pekáče na talíře, ozdobíme řádně okapanými žampiony, odložíme bokem. Šťávu z pekáče smícháme se zakysanou smetanou a povaříme na mírném plameni. Poté přimícháme zbytek másla, koňak a polijeme jím filety. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.