Dušené hlávkové zelí
50 min.
Ingredience
- 900gramůZelí hlávkové bílé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přimícháme ocet a cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 20. 9. 2015
Dušené hlávkové zelí
Fajn rychlé nezahuštěné zelí, já bych ještě na tom sádle orestovala do sklovita cibuli. Ale to záleží na chuti každého, může být i bez ní.😉