Dušené hlávkové zelí s jablky
50 min.
Ingredience
- 900gramůZelí hlávkové bílé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2kusyJablka
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, přidáme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka, která jsme zbavili jádřinců, poté podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přidáme ocet a cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 24. 7. 2016
Dušené hlávkové zelí s jablky
Moc dobré zelí, místo celého kmínu jsem použila drcený. Pokud je k tomuto zelí podaváno něco tučnějšího, tak se může vynechat sádlo. Jinak si každý dochutí na sladkokyselo tak, jak mu vyhovuje. Palec nahoru. 😎