Dušené hlávkové zelí zahuštěné
50 min.
Ingredience
- 900gramůZelí hlávkové bílé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Poloměkké zelí zaprášíme moukou, kterou dobře rozmícháme. Když je zelí téměř měkké, přimícháme ocet a cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.