Dušené houby s krupičkou
45 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 500gramůHouby čerstvé
- 4lžíceKrupice dětská
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
336 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku na 1 lžíci másla opražíme krupičku, postupně zalijeme vodou a uvaříme kaši.
- 2Očištěné, na plátky nakrájené houby spolu s kmínem podusíme na zbylém másle doměkka.
- 3Podušené houby smícháme s uvařenou kaší, přidáme vejce a na mírném ohni zovlna mícháme do ztuhnutí. Nakonec pokrm osolíme a vmícháme do něj nasekanou petrželku.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.