Dušené hovězí karbanátky
55 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso mleté
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
453 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí maso promícháme v míse se solí, kořením, mlékem a oloupanou, nasekanou cibulí. Vše propracujeme, necháme 1 - 2 hodiny v chladu odpočinout.
- 2Ze směsi tvarujeme karbanátky, zprudka je po obou stranách opečeme na pánvi, lehce potřené olejem. Přiklopíme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme, až jsou karbanátky vláčné a propečené.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a červeným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.