Dušené hovězí maso na víně s karotkou
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 350mililitrůVíno červené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 180gramůKarotka
- 120gramůBílá cibulka
- 600gramůHovězí maso zadní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme nadrobno, maso očistíme a pokrájíme na kostky, karotku očistíme a rozkrájíme na tenčí plátky, cibuli krájíme nadrobno, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat.
- 2V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, vmícháme maso a smažíme. Zhruba po 5 minutách vmícháme cibuli, pepř, sůl a smažíme za občasného promíchání. Opečené maso přelijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Když je téměř měkké, přidáme cibulky, karotku a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.