Dušené hovězí maso s jalovcem

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
50 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
811 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Špek a cibuli nakrájíme nahrubo. Jalovec rozdrtíme nahrubo.
  • 2
    V kastrolu na oleji ze všech stran osmažíme maso dozlatova, vyjmeme z pánve a odložíme. Do výpeku přidáme slaninu, cibuli a osmažíme. Poté přidáme jalovec, bobkový list a za stálého míchání minutu smažíme. Cibuli zalijeme vývarem, vložíme maso a pod poklicí dusíme na mírném plameni zhruba 1:45 hodiny. Během dušení občas zamícháme.
  • 3
    V mezičase z másla a mouky usmažíme středně tmavou jíšku.
  • 4
    Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme jíšku a citronovou šťávu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme 15 minut. Před podáváním omáčku osolíme, opepříme, zjemníme máslem a vrátíme do ní maso a prohřejeme, už nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.