Dušené hovězí maso s jalovcem
145 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyHovězí maso přední
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 8kusůJalovec
- 3kusyBobkový list
- 1litrHovězí vývar základní
- 5lžicCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na jíšku
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
50 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
811 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Špek a cibuli nakrájíme nahrubo. Jalovec rozdrtíme nahrubo.
- 2V kastrolu na oleji ze všech stran osmažíme maso dozlatova, vyjmeme z pánve a odložíme. Do výpeku přidáme slaninu, cibuli a osmažíme. Poté přidáme jalovec, bobkový list a za stálého míchání minutu smažíme. Cibuli zalijeme vývarem, vložíme maso a pod poklicí dusíme na mírném plameni zhruba 1:45 hodiny. Během dušení občas zamícháme.
- 3V mezičase z másla a mouky usmažíme středně tmavou jíšku.
- 4Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme jíšku a citronovou šťávu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme 15 minut. Před podáváním omáčku osolíme, opepříme, zjemníme máslem a vrátíme do ní maso a prohřejeme, už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.