Dušené hovězí maso sterilované
140 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 50gramůCibule
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
186 mg
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, důkladně opláchneme, pokrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Vložíme maso, po obou stranách opečeme a podlijeme vývarem. Necháme dusit do poloměkka.
- 2Horké ihned rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z dušení a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
- 3Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.