Dušené hovězí na hříbkách

120 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramHovězí svíčková
    • 9gramůSůl
    • 6gramůPepř černý mletý
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 1litrHovězí vývar základní
    • 300gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
848 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí libové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme zakryté pozvolna dusit asi hodinu. Během toho maso obracíme a podléváme vývarem. Přihodíme pokrájené čerstvé hříbky a dusíme dalších 10 minut. Smetanu a mouku rozmícháme dohladka a přilijeme k masu, zamícháme a krátce povaříme, než omáčka zhoustne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.