Dušené hovězí na hříbkách
120 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1litrHovězí vývar základní
- 300gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
848 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí libové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme zakryté pozvolna dusit asi hodinu. Během toho maso obracíme a podléváme vývarem. Přihodíme pokrájené čerstvé hříbky a dusíme dalších 10 minut. Smetanu a mouku rozmícháme dohladka a přilijeme k masu, zamícháme a krátce povaříme, než omáčka zhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.