Dušené hovězí na paprice
90 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2špetkySůl
- 1kusCibule
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2kostkyBujón hovězí
- 1,5litryVoda pitná
- 250gramůSmetana sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
445 mg
Cukr
768 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, naklepeme. V hrnci na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Oloupanou a drobně pokrájenou cibuli přidáme do hrnce, osmažíme do měkka. Posypeme mletu paprikou, vložíme bujón, zamícháme a zalijeme vodou. Do paprikového základu vrátíme opět maso. Pod poklicí za občasného míchání dusíme na mírné ohni do měkka.
- 2Smetanu promícháme s moukou, vlijeme do hrnce, promícháme a chvilku povaříme (do zahoustnutí omáčky). Stáhneme ze sporáku, podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.