Dušené hovězí plátky s hořčicí
110 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 1lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
442 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V kastrolu na másle s olejem osmažíme řízky z obou stran dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme hořčici a vývar. Do omáčky vrátíme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.