Dušené hovězí po javánsku
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 100gramůOlej stolní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté, na kousky nakrájené a osolené hovězí maso smícháme s kořením a hrubě nakrájenou cibulí. Dusíme na oleji, až maso pustí šťávu.
- 2Potom přilijeme sójovou omáčku, zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka.
- 3Ke konci dušení přidáme omytá, nakrájená rajčata a ještě asi 10 minut podusíme. Hotový pokrm posypeme osmaženou cibulkou.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.