Dušené hovězí řízky
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 4plátkyHovězí kýta
- 200gramůOlej stolní
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
112 mg
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a odblaněné plátky masa osolíme, naklepeme a při naklepávání je sypeme strouhankou, kterou do nich po obou stranách zaklepeme.
- 2Připravené řízky obalujeme v rozšlehaných osolených vejcích a klademe je do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách.
- 3Olej částečně slijeme, řízky podlijeme vývarem a pod pokličkou je dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.