Dušené hovězí řízky s jablky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Řízky usmažíme na másle s olejem dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme koření, zbylou mouku, zasmažíme a rozředíme vodou. Do kastrolu vrátíme řízky a na mírném plameni za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Potom k poloměkkému masu přidáme jablka a dodusíme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.