Dušené hovězí řízky s jablky
80 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2špetkyNové koření mleté
- 2špetkyKoriandr mletý
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 250gramůJablka
- 1lžíceCukr krupice
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Řízky usmažíme na másle s olejem dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme koření, zbylou mouku, zasmažíme a rozředíme vodou. Do kastrolu vrátíme řízky a na mírném plameni za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Potom k poloměkkému masu přidáme jablka a dodusíme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.