Dušené hovězí řízky s koňakem

88 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
442 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Řízky z obou stran usmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  • 3
    Udušené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme horkou vodou. Omáčku dobře rozmícháme, přidáme koňak a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky, prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.