Dušené hovězí řízky s koňakem
88 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60mililitrůKoňak Armaňak
- 50gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
442 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Řízky z obou stran usmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté maso zalijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3Udušené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme horkou vodou. Omáčku dobře rozmícháme, přidáme koňak a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.