Dušené hovězí s pomeranči
95 min.
Ingredience
- 4gramySolamyl - bramborový škrob
- 1000gramůHovězí plec
- 250gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŠalotka
- 300mililitrůVíno bílé
- 50gramůHrozinky
- 150gramůPomeranče
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4gramyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1100 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
75 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Pokrájené maso osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájenou šalotku, pepř a zalijeme vínem. Zakryté dusíme 40 minut.
- 2Hrozinky opláchneme teplou vodou, osušíme a přimícháme do omáčky, poté dusíme dalších 35 minut. Asi 10 minut před koncem vaření oloupeme pomeranče a rozdělíme je na měsíčky. Šťávu zachytíme do misky, přidáme k ní smetanu a škrob (Solamyl) a dobře promícháme.
- 3Vmícháme do hrnce s masem, přisypeme pomeranče.
- 4Necháme povařit, nikoliv však vařit.
- 5Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.