Dušené hovězí s pomeranči

95 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1100 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
75 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Pokrájené maso osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájenou šalotku, pepř a zalijeme vínem. Zakryté dusíme 40 minut.
  • 2
    Hrozinky opláchneme teplou vodou, osušíme a přimícháme do omáčky, poté dusíme dalších 35 minut. Asi 10 minut před koncem vaření oloupeme pomeranče a rozdělíme je na měsíčky. Šťávu zachytíme do misky, přidáme k ní smetanu a škrob (Solamyl) a dobře promícháme.
  • 3
    Vmícháme do hrnce s masem, přisypeme pomeranče.
  • 4
    Necháme povařit, nikoliv však vařit.
  • 5
    Ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.