Dušené hovězí srdce
100 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí srdce
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
904 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí srdce zbavíme loje a blan, rozpůlíme, vypereme pod tekoucí vodou a rozkrájíme na malé kostky.
- 2Ve pánvi rozpálíme sádlo, na kterém srdce zprudka opečeme. Tuk scedíme do kastrolu, ve kterém chceme pokrm připravovat. Do kastrolu vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme kousky srdce, zasypeme moukou, osolíme, opepříme, chvílí za stálého míchání opékáme, nakonec přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Před podáváním zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.