Dušené hovězí v kokosové šťávě

225 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
50 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi nasucho osmažíme strouhaný kokos (cca 5 minut), který pak rozdrtíme v hmoždíři nebo kuchyňském robotu.
  • 2
    V pánvi, na které jsme smažili kokos, rozpálíme olej a přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozdrcený česnek, nasekaný zázvor, nakrájenou chilli papričku (bez semínek), cibuli. Za stálého míchání 5 minut restujeme, vložíme na 2,5 cm nakrájené kostičky hovězího masa a restujeme další 4 minuty. Přidáme předem osmažený kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr, sůl a vše promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a bez poklice pomalu dusíme přibližně 3 hodiny, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.