Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spaříme a oloupeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu a nakrájíme.
  • 2
    V pánvi se silným dnem rozpálíme polovinu oleje, přidáme rajčata, papriku, cibuli a mátu a 5 minut smažíme. Poté vyndáme zeleninu z pánve.
  • 3
    Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme jehněčí maso a dozlatova smažíme za stálého míchání. Přidáme osmahnutou zeleninu, meruňky a vodu, aby bylo maso ponořené.
  • 4
    Přivedeme k varu a hodinu dusíme.
  • 5
    Po hodině osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme trochu vody.
  • 6
    Hodinu dusíme a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.