Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami
130 min.
Ingredience
- 1kusPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 1kilogramJehněčí kýta
- 125gramůMeruňky sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáta
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Spaříme a oloupeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu a nakrájíme.
- 2V pánvi se silným dnem rozpálíme polovinu oleje, přidáme rajčata, papriku, cibuli a mátu a 5 minut smažíme. Poté vyndáme zeleninu z pánve.
- 3Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme jehněčí maso a dozlatova smažíme za stálého míchání. Přidáme osmahnutou zeleninu, meruňky a vodu, aby bylo maso ponořené.
- 4Přivedeme k varu a hodinu dusíme.
- 5Po hodině osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme trochu vody.
- 6Hodinu dusíme a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.