Dušené jehněčí po švédsku

135 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky, dáme do velkého hrnce a přelijeme vodou. Mírně osolíme a přivedeme k varu. Přidáme cibuli, snítky kopru, bobkový list a zrnka pepře. Hrnec přikryjeme pokličkou a maso zvolna vaříme 45 minut. Poté přidáme fenykl a houby, hrnec znova přikryjeme a maso vaříme ještě 30 minut.
  • 2
    Maso, cibuli, fenykl a houby přendáme do mísy a udržujeme teplé. Vývar procedíme a odměříme 1 1/4 hrnku. Hrnec vypláchneme a vrátíme do něj vývar. Kukuřičný škrob rozmícháme s mlékem, přidáme do vývaru a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou kůrou a šťávou.
  • 3
    Maso, cibuli, fenykl a houby vrátíme do hrnce a vaříme bez pokličky 5 minut. V misce smícháme jogurt, hořčici, kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Jogurtovou směs přidáme do masa a upravíme na nahřátou mísu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.