Dušené jehněčí po švédsku
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 450gramůJehněčí maso
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusBobkový list
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 120gramůHouby sušené
- 150gramůJogurt nízkotučný
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceMléko odtučněné
- 1kusKopr čerstvý
- 6kusůNakládaný zelený pepř
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, dáme do velkého hrnce a přelijeme vodou. Mírně osolíme a přivedeme k varu. Přidáme cibuli, snítky kopru, bobkový list a zrnka pepře. Hrnec přikryjeme pokličkou a maso zvolna vaříme 45 minut. Poté přidáme fenykl a houby, hrnec znova přikryjeme a maso vaříme ještě 30 minut.
- 2Maso, cibuli, fenykl a houby přendáme do mísy a udržujeme teplé. Vývar procedíme a odměříme 1 1/4 hrnku. Hrnec vypláchneme a vrátíme do něj vývar. Kukuřičný škrob rozmícháme s mlékem, přidáme do vývaru a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou kůrou a šťávou.
- 3Maso, cibuli, fenykl a houby vrátíme do hrnce a vaříme bez pokličky 5 minut. V misce smícháme jogurt, hořčici, kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Jogurtovou směs přidáme do masa a upravíme na nahřátou mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.