Dušené kančí řízky na víně a cibuli
50 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 2kusyCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 50mililitrůVíno červené
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
867 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu očistíme, odblaníme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Poté řízky osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme odležet. Cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2Odleželé řízky obalíme v mouce a na sádle z obou stran smažíme. Usmažené řízky vyjmeme, ve výpeku zpěníme cibuli. Řízky do výpeku vrátíme, podlijeme vínem, vývarem a dusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.