Dušené kedlubny se šunkou a sýrem
50 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 700gramůKedlubna
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůŠunka dušená
- 0,25litrVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny nakrájíme na nudličky, vložíme je na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou, osolíme a dusíme téměř do měkka.
- 2Přidáme šunku, pokrájenou na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a dusíme zcela do měkka.
- 3Při podávání pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
- 4Vhodnou příloohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.