Dušené krůtí maso s žampióny a rajčaty
65 min.
Ingredience
- 460gramůKrůtí prsa
- 0,5lžičkaSůl
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 200gramůCeler řapíkatý
- 200gramůCuketa
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaTymián sušený
- 2špetkyPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky o síle silné přibližně 2 cm, vložíme je do misky, mírně je osolíme (půl kávové lžičky). Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme, pokud jsou větší, tak je přepůlíme. Zelenou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Zelenou papriku a chilli papričku nakrájíme na proužky drobně posekáme. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a pokrájíme na kolečka, očištěnou cibuli s česnekem krájíme nadrobno.
- 2Ve vysoké pánvi rozpálíme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme celer a papriku s cuketou. Promícháme, restujeme 2 - 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, vše ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem. Znovu promícháme a restujeme přibližně další 2 minuty. Nakonec přimícháme krůtí maso a žampióny.
- 3Pánev zakryjeme a při mírné teplotě maso dusíme přibližně 25 - 30 minut. Během dušení směs několikrát promícháme. Hotový pokrm podle chuti dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.