Dušené krůtí maso s žampióny a rajčaty

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky o síle silné přibližně 2 cm, vložíme je do misky, mírně je osolíme (půl kávové lžičky). Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme, pokud jsou větší, tak je přepůlíme. Zelenou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Zelenou papriku a chilli papričku nakrájíme na proužky drobně posekáme. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a pokrájíme na kolečka, očištěnou cibuli s česnekem krájíme nadrobno.
  • 2
    Ve vysoké pánvi rozpálíme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme celer a papriku s cuketou. Promícháme, restujeme 2 - 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, vše ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem. Znovu promícháme a restujeme přibližně další 2 minuty. Nakonec přimícháme krůtí maso a žampióny.
  • 3
    Pánev zakryjeme a při mírné teplotě maso dusíme přibližně 25 - 30 minut. Během dušení směs několikrát promícháme. Hotový pokrm podle chuti dosolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.