Dušené kuře na červeném víně
115 min.
Ingredience
- 150mililitrůVoda pitná
- 1500gramůKuře
- 50mililitrůOlej olivový
- 150gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 700mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
57 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
590 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme se slaninou na drobné kousky.
- 2Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli se slaninou, přidáme kuře a zprudka osmažíme dozlatova, poté vyjmeme a do šťávy přisypeme mouku a zalijeme vínem. Rozmícháme dohladka a vložíme zpět porce kuřete. Přilijeme vodu a přiklopené dusíme zvolna 75 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.