Dušené kuře po francouzsku

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1717 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
100 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
12 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opékáme 3 minuty cibulky, mrkev, slaninu a žampiony. Směs přeneseme do velkého kastrolu.
  • 2
    Kuře opečeme dozlatova na pánvi a potom dáme do kastrolu se směsí zeleniny a ostatních surovin.
  • 3
    Do kastrolu přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a vaříme, dokud se víno téměř nevypaří.
  • 4
    Zeleninu a houby se slaninou zaprášíme, za stálého míchání moukou a asi 1 minutu dusíme.
  • 5
    Přidáme kuřecí vývar, sůl, pepř a bouquet garni. Kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/2 hodiny. Zhruba 30 minut před koncem dušení přidáme zbytek vína a kastrol už necháme odkrytý.
  • 6
    Bouquet garni vyjmeme, kuře naporcujeme a pokrm upravíme na talíře. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.