Dušené kuře s jablky a hráškem
65 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůAnglická slanina
- 100gramůCibulka jarní
- 200gramůHrášek
- 50gramůLocika salátová
- 5gramůJíška instantní
- 200gramůJablka
- 240gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1251 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
81 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl ochutíme solí, pepřem a pomažeme rozpuštěným máslem.
- 2Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme chvíli dusit. Přidáme porce kuřete a ještě 2 minuty podusíme. Nyní přidáme posekanou jarní cibulku, oloupaná a pokrájená jablka zbavená jádřinců, čerstvý hrášek a nakrájenou lociku. Zalijeme osolenou vodou a dusíme doměkka 40 minut. Nakonec zahustíme troškou jíšky a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.