Dušené kuře s jablky a hráškem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1251 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
81 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl ochutíme solí, pepřem a pomažeme rozpuštěným máslem.
  • 2
    Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme chvíli dusit. Přidáme porce kuřete a ještě 2 minuty podusíme. Nyní přidáme posekanou jarní cibulku, oloupaná a pokrájená jablka zbavená jádřinců, čerstvý hrášek a nakrájenou lociku. Zalijeme osolenou vodou a dusíme doměkka 40 minut. Nakonec zahustíme troškou jíšky a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.