Dušené kuře s křenem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 2lžíceKřen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekVoda pitná
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
64 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
462 mg
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
- 2Maso vyjmeme a na tuku od opékání osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a necháme krátce osmahnout. Podlijeme trochou vody a povaříme.
- 4Nakonec do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít varem a přidáme nastrouhaný křen. Dále už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.