Dušené kuře v jogurtové marinádě

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
75 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu: omyté chilli paričky zbavíme stonků, pokrájíme je a v hmoždíři je rozdrtíme. Pak je dáme do větší mísy. Přidáme k nim utřené stroužky česneku se solí, sladkou papriku, mletý zázvor, mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promícháme s olivovým olejem.
  • 2
    Omyté kuře naporcujeme, vykostíme a z porcí stáhneme kůži. Maso propícháme vidličkou a celé potřeme kořenící marinádou. Maso vložíme do mísy, kde jsme si připravili marinádu. Vše přelijeme bílým jogurtem a důkladně jogurt zamícháme mezi maso. Marinované kuře odložíme do lednice, nejlépe přes noc.
  • 3
    Druhý den v kastrólu zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Položíme na ni porce kuřecího masa i s marinádou, přilijeme 100ml kokosového mléka, promícháme a pod pokličkou maso pomalu dusíme doměkka, minimálně 35-40 minut. Během dušení občas vše promícháme.
  • 4
    Měkké kuře i s omáčkou podle chuti dosolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.