Dušené kuře v jogurtové marinádě
65 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1lžíceOlej kokosový
- 1kusCibule
- 100mililitrůMléko kokosové
- Marináda
- 2kusyChilli paprička
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceOlej kokosový
- 400mililitrůJogurt bílý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
75 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: omyté chilli paričky zbavíme stonků, pokrájíme je a v hmoždíři je rozdrtíme. Pak je dáme do větší mísy. Přidáme k nim utřené stroužky česneku se solí, sladkou papriku, mletý zázvor, mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promícháme s olivovým olejem.
- 2Omyté kuře naporcujeme, vykostíme a z porcí stáhneme kůži. Maso propícháme vidličkou a celé potřeme kořenící marinádou. Maso vložíme do mísy, kde jsme si připravili marinádu. Vše přelijeme bílým jogurtem a důkladně jogurt zamícháme mezi maso. Marinované kuře odložíme do lednice, nejlépe přes noc.
- 3Druhý den v kastrólu zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Položíme na ni porce kuřecího masa i s marinádou, přilijeme 100ml kokosového mléka, promícháme a pod pokličkou maso pomalu dusíme doměkka, minimálně 35-40 minut. Během dušení občas vše promícháme.
- 4Měkké kuře i s omáčkou podle chuti dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.