Dušené kuřecí maso marinované v borůvkách
45 min.
Ingredience
- 0,5kilogramKuřecí prsa
- 100gramůBorůvky
- 100gramůMaliny
- 1kusCibule
- 5lžicOlej olivový
- 120gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
58 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 2Borůvky i maliny pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku pod studenou vodou a necháme je okapat. Potom je v míse rozmačkáme, promícháme se smetanou, přidáme kousky masa a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Do pánve přidáme směs masa a ovoce a dusíme pod pokličkou za občasného míchání, až maso zcela změkne. Na konci dušení směs opepříme, osolíme a zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.