Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou
45 min.
Ingredience
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceTamarindová pasta
- 1lžíceCukr krystal
- 200mililitrůMléko kokosové
- 1kusPapaya
- 250gramůKuřecí prsa
- 2kusyLimetka
- Kari pasta
- 1kusChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyŠalotka
- 2kusyCitronová tráva
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme žlutou kari pastu. Chilli papričky bez semínek nakrájíme nahrubo, česnek a šalotku také pokrájíme, citronovou trávu nasekáme, čerstvou kurkumu nastrouháme, nebo použijeme lžičku mleté kurkumy. Vše vložíme do mixéru, přidáme krevetovou pastu a sůl a zpracujeme na hrubší pastu.
- 2Vývar vlijeme do woku a přivedeme k varu. Vmícháme hotovou pastu, znovu zahřejeme a jakmile směs začne vařit, přidáme tamrindovou pastu rozmíchanou v trošce vroucí vody, cukr, kokosové mléko, oloupanou a na plátky nakrájenou papáju a na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí. Na středním ohni povaříme cca 15 minut za stálého míchání doměkka. Přilijeme šťávu vymačkanou z jedné limetky, směs rozdělíme do předehřátých misek, dozdobíme plátky limetky a ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.