Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme žlutou kari pastu. Chilli papričky bez semínek nakrájíme nahrubo, česnek a šalotku také pokrájíme, citronovou trávu nasekáme, čerstvou kurkumu nastrouháme, nebo použijeme lžičku mleté kurkumy. Vše vložíme do mixéru, přidáme krevetovou pastu a sůl a zpracujeme na hrubší pastu.
  • 2
    Vývar vlijeme do woku a přivedeme k varu. Vmícháme hotovou pastu, znovu zahřejeme a jakmile směs začne vařit, přidáme tamrindovou pastu rozmíchanou v trošce vroucí vody, cukr, kokosové mléko, oloupanou a na plátky nakrájenou papáju a na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí. Na středním ohni povaříme cca 15 minut za stálého míchání doměkka. Přilijeme šťávu vymačkanou z jedné limetky, směs rozdělíme do předehřátých misek, dozdobíme plátky limetky a ihned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.