Dušené kuřecí maso s chřestem
45 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 150gramůChřest sterilovaný
- 1kusKuře
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kilogramBrambory vařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Měkký chřest vyjmeme děrovanou naběračkou a nakrájíme ho na kousky. Kuře opláchneme a osušíme utěrkou a naporcujeme ho na 8 částí.
- 2Potom maso osmahneme v kastrolu, nebo hluboké pánvi, s nasekanou cibulí. Osmahnuté maso zalijeme vývarem z chřestu a dusíme doměkka. Před koncem dušení vložíme ke kuřeti kousky chřestu a promícháme. Pokrm podáváme s vařenými novými brambory, do kterých přimícháme petrželovou nať. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.