Dušené kuřecí řízky se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOmáčka sójová
- 100mililitrůVíno bílé
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 100gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaVegeta
- 1kusCibule
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Očištěnou kořenovou zeleninu a zelí rozkrájíme na tenké nudličky, očištěné houby a cibuli pokrájíme na plátky. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou a Vegetou. Řízky vložíme do vinné marinády, hodinu necháme odležet.
- 2Marinované řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl a chvilku smažíme. Poté postupně přidáváme zeleninu, houby a marinádu. Za občasného míchání dusíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Směs dusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.