Dušené ledvinky na víně
55 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůVepřové ledvinky
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
263 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky, opepříme a s bobkovým listem vložíme na rozpuštěné máslo. Osmahneme, podlijeme trochou vývaru (nebo vody) a dusíme.
- 2Když jsou ledvinky měkké, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, rozředíme a krátce povaříme.
- 3Nakonec vyjmeme bobkový list, podle chuti osolíme a přilijeme víno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.