Dušené maso z polévky
50 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso vařené
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 150gramůHouby čerstvé
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
789 mg
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a orestujeme.
- 2Vařené maso z vývaru pokrájíme na kostičky, přidáme k houbám a zakryté necháme pozvolna dusit 30 minut. Podléváme trochou vody vždy, když už je šťáva skoro vyvařená. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a ještě necháme povařit do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.