Dušené maso z polévky

50 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 500gramůHovězí maso vařené
    • 50gramůSádlo vepřové škvařené
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 30gramůMouka pšeničná hladká
    • 8gramůSůl
    • 4gramyPepř černý mletý
    • 1kusCibule
    • 150gramůHouby čerstvé
    • 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
789 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a orestujeme.
  • 2
    Vařené maso z vývaru pokrájíme na kostičky, přidáme k houbám a zakryté necháme pozvolna dusit 30 minut. Podléváme trochou vody vždy, když už je šťáva skoro vyvařená. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a ještě necháme povařit do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.