Dušené medailonky ze svíčkové
50 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí svíčková
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyChilli koření mleté
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2decilitryVoda pitná
- Na ozdobu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1000 mg
Cukr
830 mg
Postup přípravy
- 1Sladkokyselé nakládané okurky pokrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Drobné nakladáné žampiony scedíme a přidáme k okurkám. Směs promícháme a dáme do chladničky.
- 2Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme přes vlákno na medailonky. Plátky by měli být silné asi 7 mm. Očistíme a na drobno pokrájíme šalotky.
- 3V hlubší pánvi si rozpálíme olej s máslem a maso restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Osolíme ho, posypeme pepřem a vyjmeme ho. Na omastek dáme šalotku a osmažíme ji dorůžova. Maso vrátíme do pánve, promícháme, ochutíme sladkou paprikou a chilli. Přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Když je voda z poloviny vyvařená, přimícháme smetanu a dusíme ještě 5 minut.
- 4Na talíře poklademe porce masa, přelijeme smetanovou šťávou, doprostřed každé porce dáme 1-2 lžíce okurek se žampióny a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.