Dušené okurky s rýží
45 min.
Ingredience
- 800gramůOkurka salátová
- 220gramůMrkev kořen
- 120gramůCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 120gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček. Mrkev očistíme, spolu s okurkami nakrájíme na nudličky.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo a podusíme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mrkev asi 5 minut. Přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, pod pokličkou zvolna dusíme asi 5 minut. Přidáme okurky a dusíme ještě 10-15 minut.
- 3Nakonec pokrm osolíme, okořeníme cayenským pepřem, ochutíme citronovou šťávou. Pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.