Dušené okurky s vejci
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyOkurka salátová
- 2lžíceMléko plnotučné
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostky.
- 2V ohnivzdorném kastrole podusíme na másle jemně nakrájenou cibuli, přidáme okurky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni ve vlastní šťávě.
- 3Potom přidáme mírně osolená, v mléce rozkvedlaná vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.