Dušené plody moře s rajčaty

45 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tortilly nakrájíme na plátky a upečeme je v troubě do křupava.
  • 2
    Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Halibuta nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.
  • 3
    Jednu limetku nakrájíme na skrojky, ze zbylých dvou vymačkáme šťávu.
  • 4
    Avokádo nakrájíme na měsíčky.
  • 5
    Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme je doměkka.
  • 6
    Drcené chilli papričky opečeme nasucho v pánvi a poté dáme stranou.
  • 7
    Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek 5 minut doměkka. Poté přidáme chipotle pastu, opečené chilli papričky, kmín, vývar a rajčata. Povaříme 5 minut a pak rozmixujeme dohladka. Poté přivedeme k varu a snížíme teplotu. Povaříme 10 minut.
  • 8
    Poté přidáme všechny mořské plody a vařené brambory.
  • 9
    Po pěti minutách přidáme limetkovou šťávu.
  • 10
    Podáváme se skrojky limetky, avokádem, posypané koriandrem, červenou cibulí a tortillami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.