Dušené plody moře s rajčaty
45 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička sušená
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaChilli omáčka
- 1lžičkaKmín drcený
- 700mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 300gramůHalibut atlantický
- 300gramůŠkeble čerstvé
- 500gramůBrambory
- 3kusyLimetka
- 1kusAvokádo
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusCibule červená
- 6kusůTortilla
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Tortilly nakrájíme na plátky a upečeme je v troubě do křupava.
- 2Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Halibuta nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.
- 3Jednu limetku nakrájíme na skrojky, ze zbylých dvou vymačkáme šťávu.
- 4Avokádo nakrájíme na měsíčky.
- 5Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme je doměkka.
- 6Drcené chilli papričky opečeme nasucho v pánvi a poté dáme stranou.
- 7Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek 5 minut doměkka. Poté přidáme chipotle pastu, opečené chilli papričky, kmín, vývar a rajčata. Povaříme 5 minut a pak rozmixujeme dohladka. Poté přivedeme k varu a snížíme teplotu. Povaříme 10 minut.
- 8Poté přidáme všechny mořské plody a vařené brambory.
- 9Po pěti minutách přidáme limetkovou šťávu.
- 10Podáváme se skrojky limetky, avokádem, posypané koriandrem, červenou cibulí a tortillami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.