Dušené přírodní hovězí
65 min.
Ingredience
- 1200gramůHovězí svíčková
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 5decilitrůVoda pitná
- 200gramůHouby čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky hovězího masa naklepeme, nasolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném sádle ze všech stran.
- 2Přidáme nakrájenou cibuli a houby, bobkový list, sůl a pepř, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu, až je maso měkké. V průběhu dušení maso otáčíme, případně podléváme vodou.
- 3Když je maso hotové, zaprášíme šťávu moukou a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.