Dušené řízky z daňka na pivě
55 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůSlanina vepřová
- 350mililitrůVoda pitná
- 450gramůDančí maso
- 3špetkyZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
647 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky z kýty po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a zasypeme zázvorem.
- 2V rendlíku osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, poté vložíme plátky a po obou stranách osmažíme. K plátkům přilijeme horkou vodu a část piva a dusíme pod poklicí. Během dušení plátky obracíme, přeléváme šťávou a podléváme po částech pivem.
- 3Když je maso téměř měkké, přisypeme strouhanku, promícháme a dusíme, až je strouhanka rozdušená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.