Dušené řízky z daňka na pivě

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
647 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky z kýty po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a zasypeme zázvorem.
  • 2
    V rendlíku osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, poté vložíme plátky a po obou stranách osmažíme. K plátkům přilijeme horkou vodu a část piva a dusíme pod poklicí. Během dušení plátky obracíme, přeléváme šťávou a podléváme po částech pivem.
  • 3
    Když je maso téměř měkké, přisypeme strouhanku, promícháme a dusíme, až je strouhanka rozdušená.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.