Dušené roštěnky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
453 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, opepříme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
- 3Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.